Ostalo

U Leptirićima održani Dani otvorenih vrata

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići kao što je i najavljeno svoj Dan otvorenih vrata održala je 28. lipnja od 17 do 20 sati u sjedištu udruge u Pločama i Kabinetu za terapije u Metkoviću.

Djeca, roditelji i stručni suradnici uz kolače, sok i kavu predstavili su medijima i zainteresiranim građanima:

  • dosadašnji rad i planove
  • rezultate projekata i programa
  • ukazali na važnost volontiranja, te društveno korisnog rada
  • novu uslugu prijevoza za Leptiriće

Od 20. svibnja svojim članovima nudimo besplatnu uslugu prijevoza na aktivnosti u organizaciji udruge. Svi članovi mogu zatražiti prijevoz vozilom opremljenim rampom za prijevoz osoba u kolicima, setom sigurnosnih pojaseva i dvijema auto sjedalicama za djecu, zbog prijevoza na terapije logopeda, fizioterapeuta, defektologa, pomoći u učenju i radionice, druženja, hodočašća i izlete. Kombi mogu zatražiti i roditelji za vlastite potreba primjerice za prijevoz djece u udaljene centre Dubrovnik, Split, Zagreb sukladno Pravilniku o korištenju kombija.


Potrebno je nazvati 020/690-321 ili 098 304 591. Molimo sve one kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna da se jave dva dana prije kako bi ih se moglo uvrstiti u raspored. Nadamo se ćemo ovom uslugom barem dijelom olakšati život našim članovima, posebno samohranim roditeljima, nevozačima i roditeljima koji ne posjeduju vozilo. Želja nam je barem dijelom olakšati napore obitelji u ispunjavanju dnevnog rasporeda njihove djece kojima je odlazak na terapije neophodan.

Hvala svima koji su došli podržati naš rad!