Grad i okolica

U galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Pločama održana izložba radova neretvanskih umjetnika „Likovni trenutak Neretve“

U galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Pločama održana je posjećena izložba radova neretvanskih umjetnika pod nazivom „Likovni trenutak Neretve“.

Izložba odiše neretvanskim krajem i pokazuje bogatstvo ovoga podneblja, a na njoj sudjeluju umjetnici koji su vezani rođenjem ili življenjem u donjoneretvanskome kraju, koji je, kako je istaknuo pločanski slikar Jure Jovica, oduvijek bio oaza likovnosti, rasadnik vrsnih likovnih umjetnika koji se izražavaju u raznim likovnim tehnikama.

U ime Pučkog otvorenog učilišta, okupljenima se na dolasku zahvalila Karla Šestan, ravnateljica POU. „Pučko učilište u suradnji s našim slikarom Jurom Jovicom već drugi put organizira skupnu izložbu „Likovni trenutak Neretve“. Večeras imate priliku vidjeti izložene radove 23 umjetnika s područja Neretve i šire. Cilj je okupiti sve umjetnike kroz izložbu koja odiše neretvanskim krajem“, rekla je ravnateljica POU, zahvalivši se Nikoli Batinoviću na lijepoj glazbenoj izvedbi.


Izložbu je otvorila Dubravka Šešelj, koja je pozvala mlade da se uključe u stvaranje likovnih djela i izrazila nadu kako će ova izložba postati tradicionalna. „Nemojte se osvrtati na kritike, bile one pozitivne ili negativne, ako ste se potpisali znači zadovoljni ste s tom slikom i to je najvažnije. Uvijek cijenim rad i trud i jako sam zadovoljna večerašnjoj izložbom“, rekla je, između ostaloga Šešelj.

Izložena su likovna djela Mijata Marića iz Baćine, Jordana Franića iz Ploča, Tonija Sliškovića iz Metkovića, Živke Mustapića iz Opuzena, Mirsade Mustapić iz Opuzena, Dubravke Šešelj iz Opuzena, Roberte Markote iz Ploča, Nikice Utovca iz Opuzena, Dagde Bogunović iz Baćine, Halila Tikveše iz Blaca, Ante Dragobratovića iz Opuzena, Valentine Crnčević iz Metkovića, Branke Đerek iz Baćine, Tea Bilasa iz Gradca, Ivice Ivaniša Kulije iz Metkovića, Suzane Mušan iz Metkovića, Daliborke Penović iz Metkovića, Nade Šuput iz Metkovića, Tine Dragobratović iz Opuzena, Jure Jovice iz Ploča, Tonćija Alača Dugog iz Podace, Jure Talajića iz Metkovića i Koraljka Greben iz Krvavca. Izložba je otvorena do 5. kolovoza ove godine.

 

Tekst i foto: Ante Šunjić/Dubrovački vjesnik

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi