Ostalo

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 87 novozaraženih, Metković 30, Ploče 5

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih je  59 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom, javljaju iz županijskog Stožera CZ.

Radi se o 30 osoba iz Metkovića od kojih je  sedam korisnika za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković , 21 iz Dubrovnika, 12 iz Župe dubrovačke među kojima je jedan djelatnik Centra za rehabilitaciju Josipovac, šest iz Konavala od kojih je jedan djelatnik Doma za starije Konavle, pet iz Ploča, po tri iz Kule Norinske i Opuzena, dvije iz Blata, po  jednoj osobi iz Dubrovačkog primorja, Korčule, Slivnog i Vele Luke te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 46 osoba muškog spola i 41 osoba ženskog spola, a za 42 osobe je utvrđena epidemiološka veza.


Oporavile su se 33 osobe i to 14 iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika, po dvije iz Blata, Konavala, Korčule, s Mljeta i Vele Luke te po jednoj osobi iz Kule Norinske i Ploča.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 55 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, tri pacijenta su na invanzivnoj ventilaciji, dva pacijenta na neinvanzivnoj ventilaciji. U posljednja 24 sata obrađeno je 328 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 25 721 uzorak.

U samoizolaciji je 1149 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 101 slučaj kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.