Grad i okolica

U Dalmaciji se očekuju grmljavinski pljuskovi, krupa te snijeg u Zagori

U većem dijelu Dalmacije nedjelja je osvanula uz promjenjivo do pretežno oblačno vrijeme s povremenim oborinama. U planinskom području i višim dijelovima Zagore povremeno pada snijeg, a na obali i otocima uglavnom kiša, ponegdje i s grmljavinom.

Portal Dalmacija Danas objavio je prognozu za Dalmaciju. Tijekom nedjelje Dalmaciju očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u većini krajeva uz povremenu kišu, a snijega će biti uglavnom u Zagori i tek ponegdje uz obalu.

Grmljavinski pljuskovi mogući su veći dio dana, a zbog niske temperature u višim slojevima, na obali i otocima moguća je i krupa.


U sjevernoj i dijelu srednje Dalmacije puhat će umjerena, povremeno i jaka bura, a u ostatku levant i jugo, koje će na krajnjem jugu i posebno otvorenom moru prema večeri biti jako i olujno.

DHMZ je izdao žuto upozorenje za područje sjeverne i srednje Dalmacije, koje se odnosi na olujne udare bure do 85 km/h. Upozorava se i na mogućnost susnježice i snijega te pokrivač do 5 cm, uglavnom u višim predjelima.

“Budite na oprezu zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama”, stoji u upozorenju.

Na krajnjem jugu mogući su olujno jugo i oštro, a upozorava se i na lokalno izražene grmljavinske pljuskove s obilnijom oborinom (više od 40 litara).

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, stoji u upozorenju.

U Zagori se stavlja naglasak na olujne udare bure i ponegdje više od 5 centimetara novog snijega te poledica.

Izvor: index.hr

Foto: Leonardo della Vega

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi