Grad i okolica

Tri nova dječja igrališta za pločanske mališane: u Stablini, Ujevićevoj ulici i Srednjoj Birini

Grad Ploče kreće s realizacijom tri nova dječja igrališta. Projekti su već spremni te se priprema natječajna dokumentacija za izvođača radova. Ovim investicijama pločanski mališani dobit će nova mjesta za igru i aktivnosti, a definirane lokacije za nova igrališta su:


• Stablina – na poziciji Stablinske ulice (uz nogometno igralište, neposredno pred ulaz u zapadni tunel)

• Ulica Tina Ujevića (ispred srednje škole, a uz postojeću višedesetljetnu kostelu čija će krošnja služiti kao prirodan hlad igralištu)

• Srednja Birina, Staševačka ulica

Prvo u realizaciju ide igralište u Stablini koje će biti gotovo do ljeta, a do kraja godine preostala dva. 

„Realizacijom nova tri igrališta još više podižemo standard, kako u sadržajima za djecu i mlade obitelji, tako i u samoj izvedbi igrališta. Ciljali smo lokacije na kojima  ovakav sadržaj nedostaje i na kojima će se idealno uklopiti. U budućnosti ćemo detektirati, vjerujemo, i neke nove lokacije, a prvo novo igralište, ono u Stablini, bit će u funkciji kroz četiri mjeseca“, poručili su iz Gradske uprave. 

Ono na čemu je Grad posebno inzistirao prilikom projektiranja jesu sigurnosni uvjeti na igralištima (ograde, podloge od kombinacija lijevane gume i riječnog oblutka) te hortikultura za lijepu vizuru i hladovinu, kao i komunalna oprema za djecu i roditelje koji će koristiti prostore novih dječjih igrališta.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi