Ostalo

Treće kolo kvizaške lige u Plavoj skupini – Izvješće

U trećem kolu Plave skupine novu pobjedu je upisala ekipa Čvor Čeveljuša sa fantastičnih 140 bodova, čak 20 više od drugoplasiranih Financa. Čvor Čeveljuša tako nakon tri kola ima stopostotni učinak i čak 150 bodova na svom kontu.

U vizualama se tražio novi francuski predsjednik, cvijeće Lijepe Kate, alternator u automobilu, otok Man, te film Uhvati me ako možeš, dok je glazba bila u obliku mixa Mr. Presidenta, Tozovca, Šo Mazgoona i Aleksandra Mežeka. U ovom dijelu su po 9 vizuala imali Čvor Čeveljuša i Ford Alan, dok su Financi bili najbolji u glazbi (7/10).

U ABC pitalicama svih 20 su imali momci iz pobjedničke ekipe (Respect!!!!), a glazbu su najbolje riješili Patuljci pojma nemaju, koji su prepoznali 15 od 20 izvođača. Što se tiče tematike ovog dijela, tražila se mianmarska nobelovka, hrvatski slikar cvijeća, instrument bez žica, boksač bez poraza, te strijelac na Wembleyu….do su pitanja pratili taktovi Pink Floyda, Lepe Brene, Osmog putnika i Đorđija Peruzovića.


U trećem je Čvor Čeveljuša imala 17 točnih te tako još više povećala prednost. U ovom smo dijelu slušali Pro Arte, Queen, Vatreni poljubac, Josipa Katalenića i Milu Kitića, a kao najuspješnija ekipa za glazbu ponovo se pokazala Patuljci pojma nemaju sa 16 točnih. U trećem dijelu je trebalo znati engleskog ligaša s najboljom gol razlikom, brod kojim je kralj Aleksandar otplovio u Marseille te gdje se nalazi grad Betmen čiji je gradonačelnik tužio produkciju filmova o Betmenu.

Ovo druženje se pokazalo zabavno i edukativno, a novo četvrto kolo će se odigrat u ponedjeljak 05.06.2017. u 21 sat zbog drugog kruga lokalnih izbora.

Neretvanski Pub Kviz Powered by Baccus