Ostalo

Tražite svoje pretke? Istražujete obiteljsko stablo? Mi vam možemo pomoći!

geni.com logo

U suradnji s našim portalom, a zahvaljujući entuzijazmu i nesebičnom zalaganju nekolicine naših sugrađana, koji se već niz godina iz ljubavi i hobija bave ovim zahtjevnim i plemenitim poslom, u stanju smo Vam ponuditi pomoć pri ulasku u svijet Vaših predaka i obitelji.
Njihovim strpljivim višegodišnjim radom u okviru Web stranica www.geni.com i www.myheritage.com pruža vam se mogućnost direktnog istraživanja vaših obiteljskih stabala, ili kako bi mi „po naški rekli“, vaše loze.
Ove dvije ranije spomenute stranice već se dugi niz godina bave rodoslovljima i istraživanjima obiteljskih geneza i povijesti koje unose milijuni ljudi širom svijeta, stvarajući jedno veliko svjetsko stablo u kojemu se trenutno nalazi blizu 100.000.000 ljudi!
Do prošle godine stranice su radile odvojeno, da bi se na tijekom godine spojile i stvorile impresivnu, zajedničku bazu podataka.
Koristeći mogućnosti stranice www.geni.com, pruža vam se mogućnost uvida u povijest vaše obitelji kroz generacije predaka (naravno, ukoliko su podaci uneseni) te dogradnju istih podacima, slikama, dokumentima, itd…

Želite znati tko je bio vaš pradjed, koga je oženio, tko su mu braća ili sestre, rođaci, gdje žive?
Želite znati što se dogodilo sa vašima koji su davno iselili u Ameriku, Australiju, Novi Zeland ili negdje drugdje? Možda su podaci već dostupni ili vam možemo pomoći u prikupljanju istih?
Želite li saznati koliko bliže rodbine uopće ne poznajete, o čemu svjedoče mnogobrojna upoznavanja i spajanja rodbine, čak „drugog kolina“ u stranim zemljama ili čak u susjednim gradovima, a za koju niste niti znali da postoje?
Želite znati tko je oženio nekoga iz vaše obitelji, „jer znate da ste nekakva svojta“, rekla vam je vaša pokojna baka ili roditelji da ste „neka rodbina“, a neznate kakva i na koji način? Možda vam odgovore na ta pitanja nudi ova stranica i podaci koje su prikupili i unijeli ovi entuzijasti? Potražite!

Koristeći mnoge izvore, dokumente i svjedočanstva, a prvenstveno uvid u stare Crkvene knjige obradili su desetke tisuća imena, obitelji, podataka o rođenju, vjenčanju i smrti vaših predaka i pedantnim, strpljivim radom unijeli u bazu podataka koja vam je dostupna na navedenoj stranici.
Velika količina podataka o obiteljima s „našeg područja“, počevši od Makarskog primorja, od Ploča do Vrgorca, cijele doline Neretve itd, nalazi se već unesena i obrađena. Mnoge podatke posjedujete i Vi, koji možete dodati i dopuniti Vaše obiteljsko stablo.


Ukoliko ste zainteresirani, možete se osobno registrirati na stranici www.geni.com i krenuti u stvaranje obiteljskog stabla i istraživanja ili obratiti se ovim nesebičnim ljudima za pomoć putem njihova e-maila ili telefona:

Domagoj Franić / domagojfranic@net.hr / https://www.facebook.com/domagoj.franic.3
Mate Žderić / mate@ploce.com.hr / https://www.facebook.com/mate.zderic

Prije početka stvaranja Vašeg obiteljskog stabla, trebate provjeriti nalazite li se već Vi ili netko od vaše obitelji (bliže ili daljnje) na obiteljskom stablu, da ne duplirate podatke, a oni će Vam pomoći doći do Vašeg postojećeg profila i putem pozivnice (e-maila) pozvati vas da se priključite i dobijete ovlasti nesmetanog pregledavanja podataka, održavanja i rada na njima. Ako Vi ili Vaša obitelj niste na postojećem stablu, obratite im se, možda Vam mogu pomoći pronaći Vašu obiteljsku genezu i kreirati dio podataka koje ćete Vi dalje nadograđivati.
Na ovakav način, kroz pozivnicu koju aktivirate, dobivate mogućnost pregledavanja ne samo svojeg stabla-obitelji već i milijuna drugih osoba diljem svijeta, svojih sugrađana i prijatelja.

Za sve upite i pomoć slobodno se obratite gore navedenim osobama!

mccarra-family-tree-on-geni-1200x982

Napomena: Svi podaci uneseni na www.geni.com su u skladu s pravilima poštivanja privatnosti, a gore navedene osobe nemaju nikakvu osobnu, materijalnu korist od rada na projektu.