Ostalo

Toplinski val stiže u Hrvatsku, DHMZ izdao upozorenje

Toplinski val stiže u Hrvatsku. Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja da od sutra u pojedinim gradovima, kao što su Zagreb, Karlovac i Knin, postoji umjerena opasnost od toplinskog vala, a velika pred vikend u Rijeci i Kninu, javlja Nova TV.

Nastavni zavod za hitnu medicinu grada Zagreba nije imao intervencija vezanih za velike vrućine. Građani se, kažu nam iz Hitne, uglavnom pridržavaju preporuka stručnjaka.

‘Ovim putem želim apelirati na građane da boravci na otvorenom prostoru budu što je moguće manje u onim periodima 10, 11 sati do negdje 17 popodne, pogotovo stariji ljudi koji imaju kronične bolesti’, preporučila je Dejana Martinić iz tog zavoda.


Istaknula je i kako je vrlo bitno da se uzima dovoljna količina napitaka pri čemu je naglasak stavila na izotonične napitke.

‘S obzirom na visoke temperature, ljudi često koriste klimatizacijske uređaje, što u vozilima, što na radnim mjestima. Uvijek je bitno da ti uređaji ne budu stavljeni na vrlo niske temperature’, zaključila je Martinić.