Grad i okolica

Terenska nastava i predavanje za pločanske osnovnoškolce i srednjoškolce o Malim Barama

Na današnji dan, 14.09.1991. godine odvijala se vojna akcija „Zelena tabla-Male Bare“. Ova operacija vodila se u Pločama i Baćini između hrvatskih snaga i Jugoslavenske narodne armije (JNA). Tada je osvojena prva u Hrvatskoj JNA vojarna te se dogodila prva pomorska bitka u Domovinskom ratu.


I naši učenici su se prisjetili ove akcije tijekom nastave povijesti te su s učiteljicom povijesti Adrianom Kostanić Burić izradili i ukrasili pano na ulazu u našu školu.

U suradnji s Gradom Ploče i Srednjom školom fra Andrije Kačića Miošića učenici 7.-ih i 8.-ih razreda išli su na terensko predavanje o ovoj važnoj akciji iz Domovinskog rata.

Učenici su na izvornim lokacijama učili o povijesnim događajima, a vodiči su im bili hrvatski branitelj Živko Žderić i profesor povijesti Andrija Pećar. Prethodno terenskoj nastavi, kao uvod, učenici iz osnovne i srednje škole sa svojim učiteljima povijesti posjetili su Dom kulture Ploče gdje su uz svjedočanstvo Živke Žderića pogledali i video zapise iz toga vremena.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi