Grad i okolica

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Prema odluci Generalne skupštine Ujedinjenih Naroda 02. travnja obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu.
Cilj ovog obilježavanja je skrenuti pozornost javnosti na rastući problem autizma, te uputiti poruku o važnosti ranog dijagnosticiranja i rane intervencije u poremećajima iz autističnog spektra.

Autizam je vrlo složeni razvojni poremećaj nepoznatog uzroka. Javlja se u ranom djetinstvu i traje cijeli život. Otprilike 67 milijuna ljudi u svijetu danas ima autizam. Dječaci su 4 puta češće pogođeni od djevojčica. Zasad nema poznatog uzroka niti lijeka za izliječenje, ali rana dijagnoza i intervencija na svim poljima mogu znatno poboljšati kvalitetu života.

Udruga Leptirići u posebno opremljenom “Kabinetu za terapije” svojim članovima pruža logopedsku, rehabilitacijsku i fizikalnu terapiju kao i pomoć u učenju.
Osobe s autizmom vrijedne su naše pažnje, poštovanja i ljubavi zato vas pozivamo da sutra, 02. travnja u znak solidarnosti obučete nešto plavo ili da svoje domove navečer osvijetlite plavim svijetlom.


udrugaleptirici.hr

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi