Grad i okolica

Svjetski dan pripovijedanja i gostovanje Duške Mušić!

U sklopu projekta „„Edukacijom do samosvjesnog pojedinca„ na Dan pripovijedanja (20. 03.) školsku knjižnicu je posjetila naša književnica i komičarka Duška Musić. Učenici petih razreda mogli su čuti priče o iskustvima spisateljice, odrastanju i školovanju u Pločanskoj školi. Osim druženja s učenicima naša gošća je rado odgovorila na intervju koji je pripremio školski knjižničar.

S obzirom da je gostovala u školi spomenula je i svoju najbolju učiteljicu Ljubicu Jakić koja je imala samo ocjene od 4 do 5 (s plusevima) iz razloga da sva djeca budu vrlo dobra i odlična! Djeca su pažljivo slušala i upijala njezine riječi koje je s mnogo emocija prenosila na njih. Dotaknula se teme pretilosti zbog koje je trpila zlostavljanje kroz čitav svoj život kao i razvoda braka koji je posebno teško pao kćeri jedinici tijekom odrastanja.

Djeci je čitala poglavlja iz svojih knjiga u kojima je na vlastitom iskustvu prikazala svoj doživljaj zlostavljanja i razvod braka. Nakon poučnog i zanimljivog druženja uz puno detalja i osobnih iskustava, slijedila su pitanja na koja je strpljivo odgovarala. Obećala je da će opet doći a mi ćemo je sigurno ponovno pozvati.


Ovim oblikom rasprave naglasak stavljamo na prevenciju nasilja i ismijavanja zbog fizičkog izgleda. Želimo istaknuti životne okolnosti na koje djeca ne mogu sama utjecati i u kojima im je potrebna pomoć društva i zajednice.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi