Ostalo

SVEČANO U SPLITU I PLOČAMA: Pripadnici Flote HRM-a obilježili dan postrojbe

Pripadnici Flote Hrvatske ratne mornarice obilježili su 29. obljetnicu svoje postrojbe u utorak i srijedu, 29. i 30. rujna 2020. godine, u vojarnama “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu i “116. brigade HV” u Pločama.

U ime zapovjednika HRM-a kontraadmirala Ive Raffanellija postrojenim pripadnicima Flote prigodno se obratio načelnik Stožera-zamjenik zapovjednika HRM-a komodor Damir Dojkić. Čestitajući im obljetnicu osnutka kmd Dojkić izrazio je zahvalnost svima na njihovom doprinosu u razvoju kako postrojbe, tako i cjelokupne Hrvatske ratne mornarice.

Uz podsjećanje na povijesne trenutke osnutka postrojbe, zapovjednik Flote HRM kapetan bojnog broda Darko Malečić u svom obraćanju osvrnuo se i na proteklo razdoblje. Izdvojio je angažman broda RTOP-42 “Dubrovnik” u NATO-ovoj operaciji „Sea Guardian“, obuku pripadnika Satnije MDP-a, sudjelovanje u akciji traganja u nesreći pada helikoptera te aktivnosti pri pružanju pomoći lokalnim i civilnim zajednicama. Također, zapovjednik Flote posebno se zahvalio svima na uvijek velikom odazivu humanitarnim akcijama i apelima za pomoć najpotrebitijima.


Počast poginulim i umrlim pripadnicima postrojbe pripadnici Flote odana je u spomen sobi Zapovjedništva HRM-a te uz posljednja počivališta nekadašnjih zapovjednika komodora Franka Perkovića i komodora Ivice Tolića. U Zapovjedništvu Flote HRM-a održana je sveta misa.

U sklopu svečanog postrojavanja pripadnika uručene su Odluke o promaknućima te nagrade i pohvale, a pripadnicima Satnije mornaričko-desantnog pješaštva uručene su beretke, simbol pripadnosti postrojbi.

Foto: Flota HRM

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi