Grad i okolica

Suzbijanje komaraca sljedeći utorak i srijedu

Tvrtka ID 90 d.o.o. iz Zagreba će sljedećeg tjedna provoditi adulticidno suzbijanje komaraca metodom hladnog ULV zamagljivanja na području grada Ploča prema sljedećem rasporedu:


  1. Tretman – 09.07.2024., (UTORAK) u jutarnjem terminu od 04:30 – 07:00 sati na lokaciji STAŠEVICA, CRPALA, GNJEČI, RADALJCI, DRUŽIJANIĆI, SPILICE, PERAČKO BLATO, BAĆINA, BAĆINSKA JEZERA, SLADINAC.
  2. Tretman – 10.07.2024., (SRIJEDA) u jutarnjem terminu od 04:30 – 07:00 sati na lokaciji PLOČE, STABLINA, ROGOTIN, ŠARIĆ STRUGA, ČEVELJUŠA, KOMIN, BANJA, MODRO OKO.

Adulticidno suzbijanje komaraca provoditi će se sa zemlje, primjenom uređaja za hladno ULV zamagljivanje sa vozila u pokretu.

Za suzbijanje letećih komaraca će se koristiti adulticid namijenjen za ULV primjenu, s dozvolom Ministarstva zdravstva RH za primjenu u Hrvatskoj.

Mole se građani da se ne zadržavaju (bez prijeke potrebe) na otvorenome u područjima provedbe u vrijeme suzbijanja. Pčelare se moli da zaštite pčele u vrijeme provedbe suzbijanja, s obzirom da se za suzbijanje koristi adulticid s djelatnom tvari na bazi sintetskih piretroida!

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi