Ostalo

Sutra Kup svetog Liberana u Stablini – mini maraton lađarskih ekipa Župe

Sutra s početkom u 18 sati, na Prokupici (Banja) započet će prvi Kup svetog Liberana, svojevrsni mini maraton lađarskih ekipa Župe Plina-Stablina Baćina.
Mjesni odbori Stabline i Baćine u suradnji sa Župnim uredom Plina-Stablina i lađarskim ekipama koje će sudjelovati, organizirali su ovaj Kup, za kojeg se nadaju da će postati tradicija koja će povezivati sve ove ekipe, a posjetiteljima donijeti dobru zabavu, druženje, ali zanimljivo lađarsko natjecanje ususret samom maratonu lađa na Neretvi.

Manifestaciju će svojim blagoslovom,ne sumnjamo pratit sveti Liberan u čiju čast se Kup i odvija. Sveti Liberan, svatac župe i zaštitnik lađara bit će uz lađare od starta sve do cilja, na mostu u Stablini gdje se lađari očekuju oko 19 sati, kada će se održati i blagoslovna molitva.
“Nema umora, kažu lađari, bit će ovo odlična priprema za predstojeći maraton. Pozivamo sve da nam dođu u Stablinu na most, da nas dočekaju a potom ćemo se družit uz glazbu, jelo i piće pored crkve u Stablini.”
Iskusne su ovo lađarske ruke ekipa koje su već dugogodišnji sudionici Maratona lađa (Stablina, Peračko blato, Baćina, Šarić struga), a samo i isključivo za ovaj Kup ekipu su sastavila i mjesta Čeveljuša i Banja. U svakom slučaju bit će ih zanimljivo vidjet u ovom nadmetanju, a zaveslajima našom rikom priuštit će svojim mještanima, ali i svima Vama koji posjetite ovaj Kup, jedinstven prizor, a potom i dobru zabavu.

Pripreme u samom mjestu gotove su, kosilo se, sređivalo, ravnalo. Kosilicu u ruke uzeli su glavar Stabline Matko Zmijarević, svima dobro znani Željko Radoš-Želja, ali i sam predsjednik GV Grada Ploča i bivši glavar Stabline Davor Mihaljević. Sve je sad spremno i za doček lađara na mostu, a u sređenom ambijentu ugodnije će se osjećati i sami posjetitelji.


Dakle, lađari će zaveslati u 18 sati s Prokupice na Banji. Cilj je na mostu u Stablini (oko 19 sati), a zabava će se održati na parkingu crkve u Stablini.

Pozivamo Vas sve da svojom nazočnošću obogatite ovaj naš dan, družimo se zajedno sutra u 19 sati na mostu u Stablini!!
Veselimo se Vašem dolasku!!

Sveta misa na Zavali je u 10 sati, a za sve one koji će svetog Liberana častiti hodočašćem, polazak je s prve postaje križnog puta u Stablini u 7 sati ujutro.

Na dobro Vam došao sveti Liberan, zaštitnik i zagovornik kojeg molimo da svojim okom budno prati sve lađare i na ovom Kupu, ali i na predstojećem maratonu!

 

stablina

Stablinanews Ploče