Grad i okolica

Sudjelujte u okruglom stolu i izradi lokalnog programa za mlade Grada Ploča

U suradnji sa Savjetom mladih, a u sklopu projekta Europe Goes Local, Grad Ploče 30. lipnja 2023. u Domu kulture Ploče s početkom u 16 sati organizira okrugli stol pod nazivom „Izrada lokalnog programa za mlade Grada Ploča“.

Cilj okruglog stola je razgovor s mladima kako bi se što bolje identificirali njihovi problemi, ali isto tako i pronašla rješenja problema i dobili konstruktivni prijedlozi za poboljšanje uvjeta i kvalitete života mladih na ovom području te na taj način povećala motivacija mladih za sudjelovanje u davanju prijedloga te odlučivanja u okviru njihovog djelokruga.

Sudionici okruglog stola su:


Danijel Štula – Službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika Službe za opće poslove

Nikola Baketa – znanstveni suradnik

Luka Vuletić – predsjednik Savjeta mladih Grada Ploča

Edita Mucić Šutić – ravnateljica Dječjeg vrtića Ploče

Jelena Mihalj – dopredsjednica Udruge Mladih Nova

Mila Kontić – predstavnica Centara za socijalnu skrb u Vijeću za prevenciju i sigurnost Grada Ploča

„Mladi ljudi budućnost su ovog grada i želimo li da svoj život planiraju u Pločama, već sada osluškujemo njihove potrebe i aktivno ih uključujemo u kreiranje odluka, programa i sadržaja koji će im biti od interesa i koristi. Ovaj projekt je u tom smjeru, dio naših mlađih sugrađana već je uključen u njega, ali poziv na sudjelovanje na okruglom stolu vrijedi za sve mlade zainteresirane. Bolje je to nazvati ugodnim razgovorom i konstruktivnim druženjem tijekom kojeg ćemo zajedno vidjeti potrebe mladih i definirati okvir i sadržaj kojima ćemo zadovoljiti te potrebe. Pozivamo sve da sudjeluju“, poručili su iz Grada. 

Podsjetimo, Grad Ploče je jedan od 16 gradova sudionika projekta Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level (EGL) u Republici Hrvatskoj koji je započeo u siječnju 2022. godine, a službeno završava 30. lipnja 2023. godine 

U sklopu projekta, Grad Ploče još 2022. izradio je svoj individualni plan aktivnosti koji je do sada uspješno realiziran, a posljednja stavka plana upravo je izrada Lokalnog programa za mlade Grada Ploča kao strateškog trogodišnjeg dokumenta koji treba služiti kao podloga za rad s mladima. Lokalni program poslužit će i kao podloga za donošenje Godišnjih programa rada Savjeta mladih Grada Ploča za svaku godinu.

Dugoročan cilj je da ovakvi okrugli stolovi i okupljanja s mladima postanu redovna praksa, kako bi ih se potaknulo na aktivno sudjelovanje u kreiranju grada po mjeri za mlađe generacije.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi