Grad i okolica

Sudjelovanje naših srednjoškolaca na „STEmP TO PMF“

U petak, 3. svibnja 2019. skupina naših učenika posjetila je Dan otvorenih vrata Prirodoslovno-matematičkog fakulteta ‘STEmP TO PMF’. Riječ je o 16 naših maturanata te 7 učenika prvih, drugih i trećih razreda koji su postigli odlične rezultate na županijskim natjecanjima.

Tijekom svoga boravka informirani su o studijskim programima koji se izvode na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Posjetili su niz zanimljivih predavanja te sudjelovali u vježbama po svome izboru i interesima. Imali su prigodu razgovarati sa studentima, asistentima i profesorima koji su im odgovarali na brojna pitanja vezana uz način studiranja na ovome fakultetu. Imali su priliku posjetiti znanstveno-istraživačke laboratorije i upoznati se sa znanstvenim istraživanjima koja su trenutno u provedbi.

Učenici su razgledali i infrastrukturu studentskog kampusa (studentski dom, studentski restoran, sportski sadržaji, sveučilišna knjižnica).


Izdvajamo nekoliko aktivnosti koje su naši učenici posjetili i sudjelovali u njima:

1. Mikroskopijske tehnike u prirodnim znanostima, predavanje za učenike

2. Zašto studirati fiziku?, predstavljanje karijera studenata

3. Programiranje mrežnih aplikacija, otvoren pristup vježbama

4. Biotehnologija – genetički modificirani organizmi, otvoreno predavanje

5. Kemija nutrijenata, otvoren pristup vježbama

6. Kombinatorika, otvoreno predavanje

Saznali smo da PMF Split u idućim akademskim godinama planira upis studenata, uz dosadašnje i u preddiplomske studijske programe Biologija – jednopredmetno, studijske grupe Astrofizika i fizika elementarnih čestica i Fizika okoliša te diplomske studijske programe – Molekularna biologija te Podatkovne znanosti i inženjerstvo na engleskom jeziku.

Prema mišljenju učenika spomenuta edukacija je bila na visokoj razini, a boravak u prostorima ove ustanove izuzetno poticajan i koristan.

U pratnji učenika bio je naš profesor kemije i biologije Damir Kalaba.

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića u Pločama

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi