Ostalo

Sud odlučio: Kontrolori HRT-a ne smiju u vaš stan

Man Watching Television

Poništen je i dio Odluke koji je omogućavao HRT-ovoj službenoj osobi da vas ponovo prijavi kao pretplatnika, ako mu ne dozvolite da uđe u vašu kuću i li stan.

Visoki upravni sud Republike Hrvatske donio je presudu prema kojoj je ukinuo dijelove Odluke o načinu odjave prijemnika jer nije u skladu sa Zakonom o HRT-u. Sud je odlučivao na temelju obavijesti Josipa Kudića iz Labina.

U presudi stoji da se ukidaju dijelovi prema kojima potpis obveznika plaćanja mjesečne pristojbe mora biti ovjeren kod javnog bilježnika.


Osim toga ukinuta je Odluka o načinu odjave prijamnika od 24. siječnja 2012. koja glasi: “Zahtjev za odjavu Prijamnika podnosi se isključivo na službenom obrascu HRT-a”, te dio Odluke premma kojem službena osoba HRT-a smije u bilo koje doba provoditi kontrolu posjeda prijamnika.

Poništen je i dio Odluke koji je omogućavao HRT-ovoj službenoj osobi da vas ponovo prijavi kao pretplatnika, ako mu ne dozvolite da uđe u vašu kuću ili stan provjeritikoristite li odjavljeni uređaj. Ipak to i dalje neće sprečavati HRT-ove službenike da vam napišu prijavu u slučaju da neovlašteno koristite prijemnik, ali će vjerojatno bitno otežati dokazivanje da to doista i radite.

poslovni.hr