Ostalo

Studenac otvorio drugi krug prijava za donacije neprofitnim organizacijama

Omiš, 10. siječnja 2022. – Studenac, vodeći maloprodajni lanac na Jadranu, po završetku uspješnog prvog kruga i uručenja donacija, otvorio je novi krug prijava za neprofitne organizacije i udruge u sklopu svojeg društveno odgovornog projekta „Korak bliže zajednici”. Prijave su otvorene od 1. siječnja pa sve do kraja mjeseca, a zainteresirane organizacije mogu se informirati i prijaviti putem obrasca na internetskoj stranici.

Društveno odgovorni projekt „Korak bliže zajednici” osmišljen je kako bi Studenac kao kompanija pružio potporu humanitarnim, zdravstvenim i drugim programima koji pridonose dobrobiti i unapređenju života zajednice. U projektu tako mogu sudjelovati sve neprofitne organizacije iz Hrvatske koje se brinu o iskorjenjivanju gladi i promoviraju zdrav život.

„Iznimno smo zadovoljni odazivom neprofitnih organizacija u prvom krugu projekta, a zaprimili smo više od 90 prijava iz cijele Hrvatske. Zahvaljujući jasnim kriterijima, povjerenstvo Studenca odabralo je deset neprofitnih organizacija koje pomažu svojoj lokalnoj zajednici iskorjenjivanjem gladi i promocijom zdravog života. Sada smo otvorili novi krug prijava i pozivamo sve neprofitne organizacije da se informiraju i prijave na našoj internetskoj stranici ‘Korak bliže zajednici’. Nastavljamo njegovati dobrosusjedski karakter i svojim projektima unositi pozitivne promjene u lokalnu zajednicu”, istaknula je Jasminka Benazić, voditeljica korporativnih projekata u Studencu.


Projekt „Korak bliže zajednici” započeo je u listopadu 2021., a odabranim organizacijama u prvom krugu projekta Studenac je u prosincu donirao ukupno 100.000 kuna. Tijekom godine projekt će se provoditi ukupno četiri puta, kada će se zaprimati prijave i dodjeljivati sredstva odabranim neprofitnim organizacijama. Pri odabiru stručni tim Studenca vodi se drugim i trećim UN-ovim ciljem, koji se odnose na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te blagostanje za ljude svih generacija.

Društveno odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a programom „Korak bliže zajednici” tvrtka nastoji pridonositi pozitivnim promjenama u društvu.

Kontakt za medije:

Ivona Radić, Pragma komunikacije za Studenac

+385 91 4772 462, studenac@pragma.hr

Trgovački maloprodajni lanac Studenac kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu. Rast tvrtke s vremenom je doveo do maloprodajnog lanca. Na sliku današnjeg Studenca, trgovine-susjeda koja pogodnostima za kupce dosljedno prati svjetske trendove, najviše je utjecala 2018. godina. Upravo tada počinje unapređenje i značajna transformacija poslovanja popraćena uspješnim akvizicijama i organskim rastom. Preuzimanjem Istarskih supermarketa i zadarskog Sonika 2019. lanac jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale. Status na Jadranu dodatno utvrđuje 2021. preuzimanjem biogradskog lanca Bure Trgovina d.o.o., a važan poslovni iskorak čini otvaranjem prvih prodavaonica u Zagrebu. Studenac trenutačno zapošljava više od 3700 djelatnika, ima više od 700 prodavaonica te je glavni maloprodajni lanac na jadranskoj obali i među vodećima u Hrvatskoj. Više informacija dostupno je na studenac.hr, a sva priopćenja za medije su na studenac.hr/press.