Ostalo

Stručno vijeće fizike – Fizika oko nas

Nastavnici osnovnih i srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije iz fizike i njoj srodnih predmeta, ali i ostali, pozorno su i bez daha pratili predavanje sveučilišne profesorice, gospođe Branke Milotić. Tema je pažljivo odabrana uz svu unaprijed i s puno ljubavi pripremljenu opremu, oglede i ljepotu fizike. Profesorica Branka je samom svojom pojavnošću, gestama, mimikama i ne prepuštajući ni jedan trenutak improvizaciji, pratila reakcije, oči, izraze lica kako bi bila sigurna u odabir i zanimljivost gradiva koje nam je na tako blizu i razumljiv način izlagala. Slika vizualnog je bila životna i snažna, a ta ljubav prema fizici izvirala je iz svake izrečene mudrosti i stvarčica koje je sobom donijela iz daleke Rijeke kako bi bila sigurna da je sve besprijekorno.

Nazočni učenici, njih dvadesetak, svatko sa svojim zadatkom, snimaju, asistiraju i osjeća se visoka razina odgovornosti. Kao da jedva čekaju da nešto pripomognu, asistiraju, pokažu da su tu, zainteresirani i s puno poštovanja prema gostima.

Vrijeme je tako brzo prošlo da nismo ni osjetili kako zađosmo u drugi nastavni sat.


Gospodin Gvozden, kako ne bi iznevjerio simboliku svoga imena, uporno pokazuje da je vrijeme isteklo, ali profesorica ne odustaje , čini joj se da bi imala još puno toga za reći i evo samo još nešto kako bi bila sigurna u pozitivne ishode današnjeg druženja.

Obnovljeni, osvježeni novim spoznajama, nastojimo zapamtiti makar one neke dobre poruke, ali profesorica obećava prezentaciju pa ćemo vam je ustupiti kako biste i vi vidjeli kako je to izgledalo.

Drugi dio stručnog skupa su naši učenici upotpunili svojim ogledima i bili veoma sretni što su i oni uspješno pokazali što znaju.

Martin Lukanović, profesor fizike
Ina Žderić, ravnateljica (profesorica hrvatskog jezika)

Kompletan foto album s više od 100 slika snimio je i uredio naš učenik: Bruno Vlatković. Slike pogledajte ovdje.

ss-fraandrijekacicamiosica-ploce.skole.hr