Ostalo

Sretan 6. rođendan Leptirići!

16. veljače 2009. godine 15 roditelja djece s cerebralnom paralizom iz doline Neretve u Pločama osnovalo je Udrugu cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići.

Do ulaska u proračun Grada Ploča i dobivanja prostora 27 m2 na korištenje logističku podršku pružala nam je Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj.

Danas brinemo o 37 djece s teškoćama u razvoju, radimo u sjedištu udruge 27m2, Kabinetu za terapije 57m2 i radionici, igraonici 62m2 potpuno opremljenim potrebnom opremom.


Za 2015. godinu u ovom trenutku imamo potpisanih ugovora vrijednih preko 350.000,00 kuna. Tim za projekte vrijedno radi i dalje, 7 volontera svakodnevno sudjeluje u radu udruge, imamo novo kombi vozilo s ugrađenom rampom, učiteljice, logoped, defektolog i fizioterapeut rade s našim članovima, punopravni smo član Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, članovi našeg Upravnog odbora u tijelima su Županije i Saveza…

Još imamo ideja i planova kako poboljšati status djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, zajedno sa srodnim udrugama s ovog područja nastavljamo raditi na dobrobit naj ranjivije populacije našega društva.

Djeca i roditelji okupili su se u sjedištu udruge u Pločama kako bi na domjenku proslavili 6. rođendan.