Ostalo

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Ploče sudjeluje u projektu za obrazovanje o okolišu i ekologiji

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Sudjelovat će u naredne dvije školske godine kao partner u projektu „Splendour of nature“. Projekt je odobren u okviru programa Erasmus+, „Ključna aktivnost 2: Školska partnerstva“, a za provedbu projekta našoj školi dodijeljeno je 24 691,00 EURA.

Glavni ciljevi projekta su: razvijanje svijesti o važnosti zaštite okoliša, analiziranje ekosustava u svakoj od zemalja partnera, razmjena dobre prakse u učenju i poučavanju i promicanje prirodnih ljepota regija iz kojih škole dolaze. U periodu od 29. listopada do 3. studenoga 2018. održalo se uvodno kratkoročno zajedničko osposobljavanje osoblja na kojem su sudjelovale nastavnice Gracijela Babić Jovica, Tina Cvijanović i Ana Vlahov. Domaćin je bila škola partner Furness Academy iz Barrowa u Velikoj Britaniji.

Tijekom četiri dana nastavnice su sudjelovale u brojnim radionicama na temu zaštite okoliša i održivog razvoja kao i radionicama vezanim za provedbu terenske nastave i korištenje suvremenih metoda učenja i poučavanja. Na sastancima partnera dogovarani su daljnji koraci u realizaciji projekta.


Prva razmjena skupine učenika održat će se u Bugarskoj od 25. studenoga do 1. prosinca 2018., a naša škola ugostit će učenike i nastavnike iz škola partnera u ožujku 2019. godine čemu se iznimno veselimo.

Do kraja školske godine 2019./2020. provest će se razmjene skupina učenika u Francuskoj i Italiji te završno kratkoročno zajedničko osposobljavanje osoblja u Makedoniji.

Foto i tekst: Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića – Ploče