Ostalo

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića: Održan simpozij FORCA 2018.

U suradnji Sveučilišta u Dubrovniku i Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča, u četvrtak, 15. ožujka 2018. održan je simpozij FORCA 2018. – Financijsko Obrazovanje – Razborita Cjeloživotna Aktivnost.

Cilj simpozija bio je ukazati na važnost financijskog obrazovanja mladih ljudi i neophodnost financijskog znanja za njihov budući život. Dr.sc. Iris Lončar i mr.sc. Zrinka Golemac , profesorice na Sveučilištu u Dubrovniku, predstavile su rezultate istraživanja o financijskom znanju srednjoškolaca s područja grada Ploča, a u nastavku se učenike i ostale posjetitelje educiralo o najvažnijim financijskim pojmovima kao što su debitne i kreditne kartice, štednja  i  efikasno raspolaganje novčanim sredstvima.

Na simpoziju su zanimljiva izlaganja imali i predstavnici Reiffeisen bank d.d. i Zagrebačke banke d.d. koji su, temeljem svojih praktičnih iskustava, predstavili prednosti i nedostatke pojedinih financijskih proizvoda.


“Ovim događajem obilježili smo Svjetski i Europski tjedan novca čijim se obilježavanjem želi potaknuti svijest o važnosti sustavnog i trajnog učenja i poučavanja za financijsku pismenost” – prenosimo sa službenih stranica pločanske srednje škole.