Ostalo

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića domaćin je projekta Erasmus+ Skills4life

Naša škola domaćin je aktivnostima učenja i poučavanja u sklopu kratkoročne razmjene u Erasmus+ projektu Skills4life. Projekt je započeo u rujnu 2016. godine i ovo je završna, treća, godina projekta.

Partneri u projektu su:

Tijekom ovog tjedna, od 15. do 19. listopada, u našem gradu i okolici boravit će ukupno 29 gostiju (14 nastavnika i 15 učenika) iz ovih partnerskih škola. Zajedno s našim učenicima i nastavnicima sudjelovat će u radionicama na teme interkulturalnosti, kulturnih sličnosti i razlika, nesporazuma do kojih može doći zbog razlika u kulturi i sl. Projekt ćemo predstaviti predstavnicima Grada, Turističke zajednice te Pučkog otvorenog učilišta i upoznati kulturnu baštinu i mogućnosti zapošljavanja u ovom sektoru. Nadalje, posjetit ćemo Luku Ploče u organizaciji Lučke Uprave Ploče i Luke Ploče d.d., a kroz razgovor s lokalnim turističkim poduzetnicima promišljati o kulturi i prirodi u poduzetništvu. Planirani su posjeti Baćinskim jezerima, ušću rijeke Neretve, Arheološkom muzeju Narona te cjelodnevni izlet u Dubrovnik.


Veselimo se novim iskustvima, a iznimno smo ponosni što našim partnerima možemo pokazati prirodno i kulturno bogatstvo našeg kraja. Ove aktivnosti učvrstit će naše odnose s partnerskim školama, a među učenicima i nastavnicima stvoriti nova prijateljstva ili učvrstiti postojeća.

Program događanja možete pogledati ovdje, a detalje o samom projektu možete pročitati ovdje.

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića u Pločama