Ostalo

Socijalna samoposluga “Košarica ljubavi”

Na temelju Poziva za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti 2015., Prioritetno područje 2., Projekti usmjereni pomoći socijalno ugroženim obiteljima, u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2015. godine, s pozicije Ministarstva socijalne politike i mladih, na kojeg smo se prijavili u travnju 2015. godine s projektom Socijalne samoposluge pod nazivom „Košarica ljubavi“ ocijenjen je pozitivnim.

Ugovor je potpisan dana 06.08.2015. godine s Ministarstvom socijalne politike i mladih u iznosu od 195.589,00 kn od maksimalno mogućih 200.000,00 kn. Sredstva će se isplatiti u dva obroka, a najvećim dijelom su namijenjena za potrepštine socijalno ugroženim obiteljima kroz vrijeme trajanja projekta (osam mjeseci). Uplata prvog obroka se očekuje početkom rujna kada se očekuju i prve aktivnosti ovoga projekta, dok drugi dio sukladno raspoloživim sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih. U projekt smo se prijavili s partnerom Centrom za socijalnu skrb Ploče i našim suradnicima Grad Ploče, Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića, Osnovna škola Vladimira Nazora, Župa Uznesenja BDM Plina-Stablina i Župa Kraljice Neba i Zemlje Ploče kojima se ovim putem zahvaljujemo na ukazanome povjerenju.

Cilj projekta je smanjiti stopu siromaštva i socijalnu isključenost iz društva kroz osam mjeseci na određeni broj korisnika. Kroz trajanje projekta ćemo se i dalje natjecati na natječajima Ministarstva socijalne politike i mladih, te kroz natječaje prikupljanja sredstava iz EU fondove kako bi naš projekt i dalje opstao.


Potrebna nam je i Vaša podrška, donacije, bilo materijalne bilo financijske, kako bi projekt osigurao pomoć i ostalim korisnicima socijalne pomoći sukladno podacima Centra za socijalnu skrb iz Ploča.
Nažalost, gospodarska kriza nije zaobišla ni naše krajeve pa su se mnogi našli u teškoj situaciji i trebaju nas. Sve Vas pozivamo da volontirate, suosjećate, pomognete i djelujete. Budite solidarni, udružimo se i pomognimo im!

Vaš Crveni križ Ploče,
v.d. ravnatelja Boris Vučković