Ostalo

Sakrament svete Krizme u župi sv. Ante u Kominu

Današnja nedjelja je župi sv. Ante u Kominu bila posebno svečana. Podijeljen je sakramenat svete Krizme osmorici krizmanika: Mateo Oršulić, Mladen Medak,Karmen Dugandžić, Josipa Oršulić , Nikolina Kraljević,Ena Vujević, Ana Vlahović i Rafaela Vladimir. Krizmatelj je bio don Pavao Banić.

U propovijedi je istaknuo da je krizma znak zrelosti svakog vjernika. Pozvao ih je da tu zrelost pokažu na način da budu vjerni Bogu i Crkvi. Iako je u našoj Domovini život težak,pozvao ih je da ostanu tu,da grade svoju budućnost u Hrvatskoj. Istaknuo je važnost morala u današnjem svijetu kada su svugdje vrijednosti izokrenute. Jer ako uništite moral u jednom narodu,onda taj narod teško da ima budućnost. Na kraju propovijedi krizmatelj je pozvao krizmanike da u budućnosti i dalje pohode svetu misu,poštuju nedjelju,te budu aktivni vjernici u svojoj župi.

Po završetku svete mise don Petar se u emotivnom obraćanju puku, jer mu je ovo zadnja generacija krizmanika zbog odlaska u mirovinu, zahvalio svima, pjevačima i pjevačicama,krizmanicima i kumovima,njihovim roditeljima i cijeloj župi. Posebno dragome Bogu i krizmatelju don Pavlu na lijepim riječima. Vjernici su se svom župniku na kraju zahvalili jednim pljeskom. Obiteljsku svijeću je ove nedjelje zapalila majka Silvana Medak.


“Svim krizmanicima čestitamo na primanju sakramenta svete krizme,neka ih Duh Sveti vodi kroz život. I jedna velika pohvala na stilu odijevanja,jer i sa time pokazuju svoju kršćansku zrelost. Bog vas blagoslovio!” – stoji u poruci na službenim stranicama župe sv. Ante Komin