Ostalo

S tržišta opozvano energetsko piće: Moguća prisutnosti etilen-oksida

Ministarstvo poljoprivrede je izvijestilo potrošače da opoziva energetsko piće HELL FOCUS STRC 250C 250ml/24 kao mjeru opreza zbog moguće prisutnosti u tragovima etilen-oksida u voćnoj bazi dobavljača.

Opoziva se spomenuti proizvod roka trajanja 11.06.2023. lot broj L1162D02 i L1162D03, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo poljoprivrede.

Zbog moguće prisutnosti etilen oksida taj proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ.


Na tržište ga stavlja tvrtka Alca Zagreb d.o.o., Koledovčina 2, Zagreb.

“Ovim putem ujedno se ispričavamo svojim potrošačima za moguće neugodnosti te dodatno ističemo kako su i ove preventivne aktivnosti u duhu i u skladu s politikom kompanije u kojoj su povjerenje potrošača te sigurnost i kvaliteta proizvoda na prvom mjestu. Povlačenje se odnosi samo na proizvod navedenog roka upotrebe koji se navodi u ovoj obavijesti”, poručili su iz tvrtke.

Tag