Ostalo

RIJEČ UREDNIKA: Nemojte izigravati dobročinitelje. Budite ono što jeste – šupci

Grad moj…

Grade moj iz srca ti zborim… Zborim ti da me, iskreno, ova situacija jučer me poprilično kao nekog tko voli ovaj grad razočarala. Nevjerovatna je ta naša želja da nekog javno linčujemo, da doznamo sve negativno što se događa i kome se događa u gradu, kako bi se naslađivali. Čak nebitno jel u pitanju bolest od koje sigurno želimo pobjeći, najčešće želimo da je susjedu gore od nas samih jer nas to čini možda boljima u našim glavama, a zapravo ispadamo gori.

Još veće razočaranje je što svi ti ljudi koji su pozivali na objavu imena i prezimena osobe koja je oboljela od koronavirusa, to rade pod krinkom da nisu možda bili u kontaktu, a zapravo bi se naslađivali. Žalosno je to moj grade. Žalosno je što se linčuje na temelju lažnih i neprovjerenih informacija, što se stvaraju neke priče koje na kraju nemaju 10% realnosti. Ali eto, nekom od vas je to rekao babine strine tetkin ujak.


Kako bi se osjećali da ste na mjestu te osobe vi sami? Bi li vam bilo lijepo da vas osuđuju? Da vam možda majku ili oca izbjegavaju u širokom luku i gledaju kao da su ne znam šta? Zapitajte se malo kako bi se osjećali, a onda ako vam to bude zvučalo ok i dalje pljujte i osuđujte nekog za kog ni ne znate kako mu je. No tad nemojte izigravati dobročinitelje. Budite ono što jeste – šupci.

A osobi koja je pozitivna na koronavirus želim još jednom što brže ozdravljenje bez komplikacija i da oni koji su s njim bili u doticaju i moraju u izolaciju da im ista prođe što je lakše moguće.

Držite se i budite kul ❤

Predrag Kežić Pego

 Urednik