Ostalo

Regionalna potpora inkluzivnom obrazovanju

U sklopu projektu „ Regionalna potpora inkluzivnom obrazovanju“ u Petrčanima je od 12 .do 14.listopada održana završna konferencija projekta. Konferenciji su nazočili predstavnici sedam osnovnih i srednjih škola iz naše domovine.

Našu školu predstavljali su učenici- primjeri dobre prakse Mladen Jović, Toni Markić, Zlatko Tolić i Marjan Tolj u pratnji roditelja, učenice volonterke Nikolina Dominiković i Ivana Herceg te učiteljice Marija Čupić Senta, Nada Ivanković, Antonela Jončić, Adriana Kostanić Burić i Žana Govorko.

U sklopu seminara svaka škola je predstavila svoj rad i postignuća unutar protekle dvije godine. Isto tako, održane su radionice za učenike, roditelje i učitelje na kojima se u mješovitim grupama raspravljalo o inkluziji kako u školi, tako i u svakodnevnom životu. Učenici i učitelji izrađivali su plakate na tu temu. Održan je i okrugli stol na kojem je naša Ivana iznijela svoj stav o inkluziji, o načinima na koje možemo pomoći učenicima u školi.


U kasnim popodnevnim i večernjim satima našlo se vremena za rekreaciju, zabavu i neformalna druženja što je bila odlična prilika za produbljivanje postojećih poznanstava, stjecanje novih i postizanje dogovora o mogućoj budućoj suradnji s ostalim školama.

Tekst i fotografije: os-vnazor-ploce.skole.hr