Ostalo

RADOST ZAJEDNIŠTVA: Održan prvi koordinacijski sastanak nositelja projekta Udruge Radost i partnerskih organizacija

Dana 13.prosinca 2021.godine održan je prvi koordinacijski sastanak nositelja projekta Udruge Radost i partnerskih organizacija.

Na sastanku su sudjelovali ravnateljica Osnovne škole fra Ante Gnječ iz Staševice Danijela Gluščević, ravnatelj Osnovne škole Ivo Dugandžić -Mišić iz Komina Marjan Scipioni, pedagoginja Stana Kalajžić, prof.likovne kulture Snježana Đelmić, koordinatorica projekta Hana Palac i predsjednica udruge Nada Boras.

Tema sastanka je bilo usaglašavanje plana projektnih aktivnosti sa izvoditeljima, izrade promotivnih i edukacijskih materijala, kupnje opreme i radnih materijala za potrebe projekta.

O PROJEKTU RADOST ZAJEDNIŠTVA


Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022., koji je trajao od 1. srpnja do 3. kolovoza 2021. godine i koji je objavljen na mrežnim stranicama Ministarstva. Procjenu kvalitete prijavljenih projekata obavljale su stručne radne skupine u čijem su sastavu bili predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje, visokih učilišta i škola. Provedbom Natječaja u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022. dodijeljena su bespovratna sredstva za 142 projekata u ukupnome iznosu od 13.981.427,46 kuna.

Udruzi Radost su odobrena sredstva u iznosu od 122.416,67 kn za provedbu aktivnosti s rokom provedbe do 31.srpnja 2022.godine. U projektu sudjeluju svi učenici iz Osnovnih škola iz Staševice i Komina, a aktivnosti će provoditi njihovi profesori i nastavnici i stručnjaci iz Udruge Radost.

Nositelj projekta je Udruga Radost, a partneri su Grad Ploče, Osnovna škola fra Ante Gnječ iz Staševice i Osnovna škola Ivo Dugandžić -Mišić iz Komina. Osnovni cilj projekta je razviti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će promicati jednakopravnost, socijalnu uključenost te očuvanje nacionalnog i lokalnog identiteta, povećati znanje o ljudskim pravima i aktivnom građanstvu, unaprijediti životne vještine djece i mladih, poticati kreativnost, stvaralaštvo i zajedništvo.

Specifični ciljevi i aktivnosti projekta su:

Odgoj i obrazovanje za očuvanje povijesnoga, kulturnoga i hrvatskoga nacionalnog i lokalnog identiteta; Odgoj i obrazovanje o pravima i očuvanju identiteta nacionalnih manjina, interkulturalizmu i multikulturalizmu; Odgoj i obrazovanje za ljudska prava, odgovornost i aktivno građanstvo; Odgoj i obrazovanje za osobni i socijalni razvoj, solidarnost, socijalnu uključenost i opće ljudske vrijednosti; Odgoj i obrazovanje za mir i nenasilno rješavanje sukoba; Poticanje očuvanja kulturne i prirodne baštine te tradicionalnih obrta; Odgoj i obrazovanje za očuvanje povijesnoga, kulturnoga i hrvatskoga nacionalnog identiteta; Posjet Arheološkog muzeja Narona i Etno muzeja Staševica; Radne govorne terapije za djecu s teškoćama u razvoju; Edukativno predavanje o izazovima odgoja djece s teškoćama u razvoju; Izložba učeničkih radova u Domu kulture Ploče.

ODLUKA MZO: https://mzo.gov.hr/…/odluka-o-dodjeli-bespovratnih…/4630