Ostalo

Radionica prve pomoći u Dječjem vrtiću Ploče

Gradsko društvo Crvenoga križa Ploče provelo je radionicu “Prve pomoći” 29. travnja 2016. u Dječjemu vrtiću Ploče. Radionici su prisustvovali i sudjelovali: tri predškolske skupine Dječjega vrtića Ploče, odgajateljice, ravnateljica vrtića, učenice Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića koje su postigle zavidan rezultat na ovogodišnjem Međužupanijskome natjecanju iz prve pomoći te djelatnici Crvenoga križa Ploče.
Na samome je početku voditeljica Kluba mladih GDCK djeci ispričala priču „Proljetno čišćenje dvorišta“ u kojoj je glavni lik medo Jurica koji je ozlijedio svoju šapicu čisteći dvorište. Kao što je u priči Lucijin tata koji je bio u Crvenomu križu na tečaju prve pomoći znao zbrinuti medinu ranu, tako su i naše srednjoškolke demonstrirale nekoliko ozljeda i time pokazale i prenijele znanja i vještine vrtićanima.
Kroz radionicu djeca su naučila kako postupiti u slučaju nezgode i kako pozvati hitnu pomoć. Zahvaljujemo predivnim odgajateljicama, ravnateljici vrtića i naravno, prekrasnoj i razigranoj djeci na ugodnomu druženju!

Tekst i fotografije: Crveni križ Ploče