Ostalo

Radionica “Prevencija trgovanja ljudima” u Dječjem vrtiću u Pločama

Gradsko društvo Crvenoga križa Ploče provelo je radionicu “Prevencija trgovanja ljudima” 10. svibnja 2016. u Dječjem vrtiću Ploče.

Na samome je početku voditeljica Kluba mladih GDCK Ploče djeci (predškolcima) ispričala priču „Mišica Milica – Mišje (ne)zgode u parku“ u kojoj mišica Milica zaboravi na savjete svojih roditelja i ne poštujući neka pravila upadne u nevolje. Na kraju priče djeci je mišica Milica ostavila nekoliko korisnih savjeta i kazala im kako ispravno postupiti u slučaju da se izgube ili se nađu u opasnoj situaciji.

Drugi dio radionice bila je igra za prevenciju trgovanja ljudima „Mišje (ne)zgode u parku“ čiji je cilj bio da djeca nauče ispravan oblik interakcije s nepoznatim osobama. Kroz igru su djeca nastojala na zabavan i interaktivan način naučiti prepoznati potencijalno opasne situacije te kako se u njima ponašati i donijeti ispravnu odluku.
U ovoj su igri odgajateljice, psihologinja, pedagoginja i voditeljica Kluba mladih razgovarali s djecom o zadanim situacijama čime im se nastojalo pomoći u razvijanju različitih vještina samozaštite, ali i samopuzdanja koje je potrebno za pravovaljanu reakciju.


Zahvaljujemo predivnim odgajateljicama, ravnateljici vrtića, psihologinji, pedagoginji i naravno, prekrasnoj i razigranoj djeci na ugodnomu druženju!

Tekst i fotogrefije: Gradsko društvo Crvenog križa Ploče