Ostalo

Prvo kolo kvizaške lige za utjehu – IZVJEŠĆE

U prvom kolu Lige za utjehu pobjeda je pripala ekipi Maratonci Neum, koja je osvojila 124 boda te upisala 50 bodova na svom kontu te tako povećala prednost na tablici ispred vrgorske ekipe Tešije, koja je u ovom kolu bila druga.

U vizualama je trebalo prepoznati pjevačicu Jessie J., grad Mostar, biljku koprivu, logo Herbalifea te film Rane. Po 9 točnih su imale ekipe Maratonci, Dreambears i Nemamo pojma, dok su po 8 glazbenih izvođača prepoznali Tešije i Javorova grana. Glazbeni mix ovog dijela sastojao se od Jessie J., Bloodhound Ganga, Ika i Tine Turner, Crvenih koralja i Zdenke Vučković.

U ABC pitalicama se tražio hrvatski premijer rođen u Njemačkoj, glumac koji glumi Bubimira, zagrebačka firma u kojoj je radio Milan Bandić te koliko dugo treba kuhati tvrdo kuhano nojevo jaje. Po 17 točnih u ovom dijelu su imali Elan i Dreambears, dok su po 16 izvođača prepoznali Tešije i Maratonci. U ovom dijelu smo slušali Tim Robinson Band, riječki Blagdan Band, Buldožer, Gustafe, JJ Calea i Gunse.


U završnom, trećem dijelu Maratonci su točno riješili 13, a Tešije 12 te im je to donijelu pobjedu upravo za 3 boda. Tešije su i u ovom krugu najbolje znali glazbu (17 točnih) te su se pokazali kao pravi glazbeni experti…bravo!!! U trećem krugu se tražio grad iz kojeg dolazi Vucin kasap, strijelac najbržeg gola na svjetskim prvenstvima, hotel u kojem je skončala Coco Chanel te koliko je bilo kaubojske braće Earp. Ova pitanja su pratili taktovi Davida Guette i Emeli Sande, Belfast Fooda, Kinksa, Patsi Cline te Letu štuke i Partibrejkersi.

U idućem drugom kolu, koje se igra u nedjelju 25. lipnja, bodovi će se množiti s 2, a u zadnjem trećem će biti utrostručeni.