Ostalo

Prvo kolo kvizaške lige za prvaka – IZVJEŠĆE

U prepunom CB Mare u Pločama održano je prvo kolo kvizaške Lige za prvaka, u koju se kroz crvenu i plavu skupinu plasiralo ukupno 16 ekipa. Pobjedu je zasluženo odnijela metkovska ekipa Jurica Pavlović Pravi Profil te upisala vrijednih 50 bodova na svoj konto. Čvor Čeveljuša je drugim mjestom zadržala prvo mjesto na tablici, a turu pića za predzadnje mjesto pripetavanjem je zaslužila ekipa Tak silni tak mocni (tražila se godina rođenja bivše turske premijerke Tansu Ciller).

U vizualama se tražio zadarski modni mačak Jadranko, grad St Louis, Thing iz Fantastične četvorke te film Točno u podne. U ovom dijelu je najbolji rezultat ostvarila ekipa Đezeri s 10 točnih, dok su glazbu najbolje prepoznali Veterani košarkaši (9/10).

U ABC pitalicama se najbolje snašla ekipa Telad, koji su jedini imali 15 točnih odgovora, a tražio se parfem Gabriele Sabatini, prezime Grge autora Ice Voljevice, kod kojeg se grada dogodila Bitka naroda te neki čudni kompleksi. Glazbeni mix bio je sastavljen od hitova Arethe Franklin, Ben E. Kinga, The Box Tops, Galije, Toše, Olivera i Željka Joksimovića, a najbolji glazbeni rezultat ostvarili su Niprije s fantastičnih 19/20… Bravo!!!!


U trećem dijelu je trebalo znati školu arhitekture Waltera Gropijusa, olimpijske nogometne pobjednike, pjevača koji pjeva hit Human te bivšu suprugu Johnny Deppa, a Čvor Čeveljusa je upisala 15 točnih, dok su glazbu ponovo najbolje znali Niprije sa 17 točnih.

Svi se slažu da smo uživali u jednom lijepom druženju. Drugo kolo Lige za prvaka, u kojem će se dijeliti dupli bodovi, održat će se u petak 23. lipnja.