Grad i okolica

Prvi veliki mural u Pločama

Skela na zgradi u Ul. V. Nazora 19 nije zbog građevinskih radova. Skelu će u narednim danima koristiti talentirana umjetnica Tea Jurišić kako bi pročelje površine oko 200 m ukrasila prvim velikim pločanskim muralom. Projekt smo najavili prije pola godine i evo nas vrlo brzo u fazi realizacije u suradnji s kolektivom Graffiti Na Gradele.

Ploče i cijeli neretvanski kraj su sigurno inspiracija umjetnicima, a ovim smo projektom učinili da budu i platno.

Mural neka bude mali poklon Grada građanima povodom dana Grada koji slavimo krajem svibnja. Dobivamo jedno lijepo pročelje, motiv za fotografiju, a i scenu koja će nam popraviti dan kad se provezemo niz ulicu.


O motivu murala za sada mogu reći da je vrlo autentičan i prikladan, ali neka bude iznenađenje.

“Ovo je prvi u nizu velikih murala koje želimo realizirati, nakon brojnih malih koje već imamo, koji su zaživjeli baš kako treba s duhom naše zajednice. Veselimo se uključiti nove, nacionalne i lokalne umjetnike, urediti trošne fasade i stvoriti ljepšu sliku grada” – objavio je gradonačelnik Mišo Krstičević na svojoj službenoj Facebook stranici.

 

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi