Ostalo

Prvi Neretvanski pub kviz oduševio i zabavio

U CB Mare održan je prvi pub kviz, koji će se redovito održavati u narednom zimskom periodu. Nastupilo je ukupno 12 ekipa, a pobjednici su ovaj put bili Hrabri, drski, zli (Julijano Dropulić, Mili Milidragović i Željko Bulović) koji su od mogućih 120 osvojili 92 boda, čak 77 posto. Drugo mjesto zasluženo je pripalo ekipi Čvor Čeveljuša (Ivan Ereš, Ivan Žderić i Ilija Kuzman) koji su imali 85 bodova, dok je mjesto na postolju zaslužila i odlična metkovska ekipa Jure Pavlović-pravi profil (Maruška Batinović, Miroslav Trgovčević i Ivan Đerek) sa 80 bodova.

Sam kviz bio je podijeljen u tri cjeline. U prvoj, koja se sastojala od 10 vizuala igrači su trebali odgovoriti koji pojam se traži na fotografiji, te jedan isječak iz filma. U prvom dijelu najbolje se snašla ekipa Niprije (Dino Doboš, Mario Ujdur, Iva Ujdur, Renata Mucić i Perica Doljanin Šutić) koja je točno prepoznala 8 od 10 vizuala.

U drugom dijelu trebalo je točno odgovoriti na 20 pitanja s ABC pitalicama, te prepoznati 20 izvođača pjesama. U ovom dijelu su Hrabri, drski, zli točno odgovorili na 17 pitanja i osvojili 34 boda, dok su se pravi stručnjaci za glazbu pokazale ekipe Oš još ko lokas (Josip Butigan, Slavica Stjepanović, Boris Stjepanović, Viktor Mimica) i Nemamo pojma (Davor Milošević, Marija Tomanović, Ljubica Milošević i Ante Krstičević), koje su navele čak 19 od 20 izvođača. Respektabilno.


Treći dio kviza tražio je točan odgovor na 20 pitanja bez ponuđenih odgovora, od kojih je svaki vrijedio 3 boda. U ovom dijelu najbolja momčad bila je Čvor Čeveljuša koja je točno odgovorila na 15 pitanja, te im je taj rezultat donio pomak na tablici sa 7. mjesta na visoko 2. mjesto – momci svaka čast.

Što se tiče samih pitanja, bilo je tu svega po malo… od pčelice Maje i Maratona lađa, preko binarnih brojeva i Vegete do periodnog sustava elemenata i torti. Glazba je išla od Mila Hrnića (Andrija moj….) i klape Rišpet do Coldplaya i Sie. Opći dojam je pozitivan, skoro sve ekipe su najavile sudjelovanje u sljedećem izdanju, a nadamo se da će se priključiti još koja ekipa.

Do tada veliki pozdrav…sretan vam Božić i Nova godina….

vaš Neretvanski pub kviz!