Ostalo

Prvi diplomanti financijskog menadžmenta u Pločama

diploma by newrepublic.com

Danas se očekuju prvi diplomanti studija u Pločama, studija “Financijski menadžment” Sveučilišta u Dubrovniku, koji je s radom u Pločama započeo 2012. godine, a programi predavanja i ispita realiziran je u prostorijama Doma športova Ploča.

Ovaj studij, koji upisuje godišnje 30 studenata, do sada, u prve dvije godine upisao je 24 studenta, a samo prošle upisan je maksimalan broj polaznika. Veseli i činjenica da iz godine u godinu postoji sve veći interes za ovim studijem, što Pločana, što studenata iz cijele doline Neretve.

Inače, studij u svom programu nudi konkretna znanja iz područja financijskog menadžmenta računovodstva i poduzetništva koja svoju konkretnu primjenu mogu imati u privatnom, ali i u javnom sektoru.


Sveučilište u Dubrovniku ima namjeru pokrenuti nastavak na ovaj trogodišnji preddiplomski studij i to na specijalističkom diplomskom studiju (po modelu 3+2), a završetkom diplomskog studenti će dobiti titulu stručnog specijalista ekonomije.

Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić izrazio je zadovoljstvo uspjehom ovog projekta kojim se mladim Pločanima pružila prilika studiranja u svome gradu. “Sve veći interes ponukao me da s ovim projektom u suradnji sa Županijom krenemo i na višu razinu, odnosno da proširimo programe, te ponudimo još koji smjer. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i mladima omogućiti što veći izbor”, izjavio je povodom obrane završnih radova prvih studenata ovog pločanskog studija gradonačelnik Vejić čestitavši prvim diplomantima.

Ove studente kroz program pratio je kao profesor i mentor, između ostalih i dr.sc. Tomislav Batur, a ovom prilikom uputio je čestitku svim prvostupnicima, istaknuvši kako ovaj studij nudi korisna i u praksi primjenjiva znanja. Studentima je profesor Batur predavao “Osnove prava” i “Javnu nabavu”.