Grad i okolica

Proslavljen sv. Ante u Kominu, dan župe i mjesta

SVETI ANTE – misa i procesija

Svima vama dragi župljani ma gdje god bili čestitamo dan naše župe i našega mjesta, svetog Antu. Posebno česzitamo onima koji nose ime ovoga sveca.

Središnja proslava današnjeg dana bila je u 9 sati. Prije svete mise bila je procesija u kojoj su sudjelovali predstavnici udruga koje djeluju u Kominu sa svojim barjacima. Svetu misu je predvodio don Stipe Šurlin, upravitelj svetišta u Vepricu. Uz njega su bili don Dražen Dukić, prečasni kanonik don Stipe Jerković i don Mladen Margeta. Svojom pjesmom misno slavlje i procesiju su svojom pjesmom popratili naši župni pjevači.


Slavimo sveca cijeloga svijeta, započeo je svoju propovjed don Stipe. Sveca Božje ljubavi. Sveti Ante se nije rodio svet, nadtavio je propovjednik. Svetost je izbor. Sveti Ante je rođen u bogatoj i moćnoj obitelji. Napravio je izbor. Privukao ga je Isus. Zaželio je ljubiti Boga cijelim srcem. Čovjek često planira, ali život krene u drugom smjeru. Tako je bilo i u životu svetog Ante. Izabravši Isusa već je za života bio svet. Život svetog Ante nam kazuje da nije važna duljina života već kako taj život živimo. Sa svojih 36 godina života sveti Ante postaje svet i svetac cijeloga svijeta. Prihvatimo život onakakav kakav jest. Kao što je to sveti Ante učinio. Bez straha. Zamolimo svetog Antu da nas kroz taj život prati svojim zagovorom. Da nas prati u našim samoćama, slabostima. Da nam pomogne naći unutarnji mir. Da budemo Božji dar osobama sa kojima živimo.

Na kraju svete mise bio je blagoslov djece, vozača i vozila. Don Dražen je don Stipi uručio prigodni poklon, čestitao župljanima i zahvalio svima posebno udrugi HKZ ” MI”koji su ovih dana trodnevnice i na sam blagdan pomogli da sve prođe u najboljem redu.

Večeras je još jedna sveta misa u 19 sati. Crkva ća biti otvorena cijeli dan.

” Želimo vam svima ugodno popodne sa vašim gostima. Mir vam i dobro” – Župa sv. Ante Komin

Foto: Jure Zovko

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi