Ostalo

Promocija i jačanje strukovnih kompetencija za turizam i u našoj srednjoj školi

Ministarstvo turizma RH objavilo je javni poziv srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja kroz izradu projekta za turizam na koji se prijavila i Srednja škola fra Andrija Kačića Miošića iz Ploča. Među odabranima koji su sudjelovali u suradnji s nekom drugom srednjom školom ili samostalno, našla se i naša Srednja.

Potpore se dodjeljuju projektima koji promoviraju novi turistički proizvod temeljen na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti.
Među rijetkima čiji su projekti samostalno kreirani, naša škola osmislila je manifestaciju pod nazivom Dani neretvanske spize koja je planirana trodnevnim aktivnostima uz Dan grada Ploča.
Kroz brojne aktivnosti učenici će stjecati znanja i vještine pripreme jela tradicionalne neretvanske kuhinje, prenositi svoja znanja osnovnoškolcima i poticati njihovo zanimanje za turizam i ugostiteljstvo.

Centralni događaj u sklopu manifestacije bit će Festival gastronomije Neretve, na kojem će se našim sugrađanima i ostalim posjetiteljima predstaviti gastronomska tradicija našega kraja.
Uz dobru suradnju s našim gradom i ostalim dionicima sigurni smo u uspjeh i pozitivan ishod svih planiranih aktivnosti. Radni sastanci i dogovori slijede.


Veselimo se realizaciji ovoga projekta!

http://www.mint.hr/vijesti/ministarstvo-turizma-strukovnim-skolama-za-turisticke-projekte-dodijelilo-400-tisuca-kuna/12078

 

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića u Pločama