Ostalo

Promocija “Bitke za Vukovar: Kako smo branili grad i Hrvatsku”

Prva Hrvatska, edukativna i domoljubna, glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji. Prati ju i promocija knjiga o Vukovaru, a ista će se održati u novouređenim prostorijama Doma kulture Ploče u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Ploče i Udruge branitelja Grada Ploča.

Predstava izaziva veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta u Domovini i iseljeništvu. U braniteljskoj predstavi na gledatelja djeluju svjetlosni efekti koji izviru iz potpuno zamračenog prostora, zvukovi sirene opće opasnosti, eksplozije granata, prelijetanja zrakoplova, urlici i lavež pasa, mirisi svijeća i dima, glasovi glumaca koji se isprepliću sa zvučnim i svjetlosnim efektima uz prikazivanje filma o obrani Vukovara.

Istovremeno se u simfoniju zvukova, mirisa, svjetla i tame, ubacuju pomno odabrane pjesme koje izvode lokalni sastavi te se tako narušava struktura sjetnih i neugodnih osjećaja pretvarajući sve negativno u optimizam, poštovanje i Domoljublje.


Posebna svjedočanstva o obrani grada gledatelji dobivaju od dvojice sudionika bitke za Vukovar Damira Plavšića i Damira Markuša.

Nastupaju KUD Ploče, Klapa Stina i Plesni studio Touch.

DOM KULTURE PLOČE, 07. LISTOPADA 2016. S POČETKOM U 18.00 SATI