Grad i okolica

Proglašenje elementarne nepogode na području Grada Ploča

Danas se po drugi puta sastalo Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na području Grada Ploče. Temeljem ranije izvršenih terenskih izvida i uvida u dostavljenu foto-dokumentaciju izrađenu na poplavom najteže pogođenom području polja Jezero zaključeno je da prve procjene štete uzrokovane obilnim padalinama i poplavama iznose više od 2,4 milijuna kuna, koliko iznosi 20 posto vrijednosti izvornih prihoda Grada Ploče koji su za prethodnu godinu iznosili 12,16 milijuna kuna (Izvor: https://mfin.gov.hr/istaknute-teme/koncesije-i-drzavne-potpore/prirodne-nepogode/izvorni-prihodi-jls-u-republici-hrvatskoj/486), čime su ostvareni zakonski uvjeti za proglašenje elementarne nepogode te je predloženo Gradonačelniku Ploča da uputi Županu Dubrovačko-neretvanske županije prijedlog za proglašenje prirodne nepogode.


Nastavno na preporuku Povjerenstva, Gradonačelnik će uputiti na Župana prijedlog za proglašenje prirodne nepogode na području Grada Ploča. Budući da se razmjeri ukupne štete mogu vidjeti tek kad se povuče voda, a rokovi za podnošenje prijave štete počinju teći od dana proglašenje prirodne nepogode, prijedlog za proglašenje prirodne nepogode biti poslan kroz sljedeća dva tjedna.

Nakon proglašenja elementarne nepogode, Grad Ploče će objaviti Javni poziv kojim će se pozvati svi oštećenici da prijave štetu nastalu kao posljedica prirodne nepogode. U skladu s člankom 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda šteta se prijavljuje na propisanom Obrascu PN u roku od osam dana od dana donošenja Rješenja o proglašenju prirodne nepogode na području Grada Ploče.

O svim drugim detaljima koji se tiču prijave štete građani će biti pravovremeno obaviješteni.

Foto: Grad Ploče

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi