Grad i okolica

Priopćenje Doma zdravlja Ploče

Slijedom upita građana Ploča u vezi s radom Medicinskog biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Ploče, oglašavamo se ovim priopćenjem i osvrćemo se na neke druge aktualnosti vezane za funkcioniranje Doma zdravlja u Pločama.


Kao što je poznato već godinama, problem Medicionskog biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Ploča proizlazi iz nedostatka diplomiranih inženjera medicinske biokemije, koji su prema važećim zakonima jedini ovlašteni voditi laboratorij. Naime, Dom zdravlja Ploče ima zaposlenog diplomiranog inženjera medicinsko-laboratorijske dijagnostike – struke koja još nije priznata, i unatoč otvorenim natječajima već 7 godina ne uspijevamo zaposliti diplomiranog inženjera medicinske biokemije. Ovo nije problem samo naše ustanove, već i mnogih drugih, no mi ga uspješno godinama rješavamo poslovnom suradnjom s diplomiranim inženjerima medicinske biokemije zaposlenim u drugim ustanovima i dobrim radom zaposlenika Medicinskog biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Ploče koji zasluženo svih ovih godina uživaju ugled među građanima i djelatnicima ustanove.

Dom zdravlja Ploče radi na trajnom rješenju ispunjavanja uvjeta za opstanak Medicinskog biokemijskog laboratorija u kojem rade 3 zaposlenika i koji posjeduje vrijednu opremu u koju se ulaže iz županijskih sredstava i u ovom trenutku, te će javnost biti obaviještena o svim našim aktivnostima.

Osim ove teme, aktualan je i problem pedijatrijske djelatnosti u Pločama uslijed nedovoljnog broja pacijenata upisanih u navedenu ordinaciju. O ovom problemu pisanim putem i razgovorom smo izvještavali i Grad Ploče te tražili pomoć s obzirom da je ordinaciju nemoguće dugoročno održati s godišnjim gubicima od 200 tisuća kuna zbog nedostatka pacijenata. Ovdje želimo naglasiti da se Dom zdravlja Ploče već dulje vrijeme nosi s ovim problemom te ulaže velike financijske i druge napore kako bi očuvao ordinaciju do povratka mlade pedijatrice sa specijalizacije u jesen 2019. godine.

Dom zdravlja Ploče oduvijek otvoreno obavještava o tekućoj problematici, potrebama i investicijskim potrebama i Grad Ploče i osnivača Dubrovačko-neretvansku županiju, a slijedom naših zahtjeva župan Nikola Dobroslavić zakazao je i sastanak u ponedjeljak, 26. ožujka u Dubrovniku gdje će se nastojati iznaći rješenje, a do kada će uredno funkcionirati ustanova i njen laboratorij.

 

Ravnatelj
Dr. Vinko Matić

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi