Grad i okolica

Prijevoz u školu na području Grada Ploča za Leptiriće

Izvještavali smo kako je Diego Vjekoslav Miletić, vlasnik tvrtke „Grupo Jadran“, koji za život zarađuje baveći se ribolovom u dalekome Ekvadoru, donirao Gradu Ploče kombi vozilo marke WW Crafter, vrijedno preko pola milijuna kuna. Suvremeno opremljeno vozilo, sa svim potrebnim sadržajima, namijenjeno je prijevozu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Vozilo je dopremljeno iz Njemačke, a u Rijeci je dorađeno i prilagođeno budućim korisnicima. Vozilo se duže vremena nalazilo na parkiralištu Javne vatrogasne postrojbe Grada Ploča, koja je nad njim obavljala 24-sati nadzor, jer Grad ne posjeduje garažu ni drugi odgovarajući prostor.


Grad Ploče u dogovoru s predstavnicima udruga i potencijalnim korisnicima pripremio je pravilnik o korištenju vozila koji bi trebao osigurati njegovu optimalnu iskorištenost u svrhe za koje je vozilo namijenjeno. Pri izradi pravilnika korištena su iskustva drugih jedinica lokalne samouprave. Prvi dan školske godine vozilo je napokon stavljenu u punu funkciju.

Bili smo na licu mjesta i zabilježili prijevoz Mladena Jovića člana udruge Leptirići u školu, pa pogledajte u našoj foto galeriji. Udruga Leptirići u ime svojih članova zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da djeca s invaliditetom na području Grada Ploča imaju osiguran siguran prijevoz do škole.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi