Ostalo

Preventivno-edukativni video ‘POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE’ iz PU dubrovačko- neretvanske

Iz PU dubrovačko- neretvanske su za prvašiće pripremili preventivno-edukativni video ‘Poštujte naše znakove’ u kojem će ih virtualni policajci Mario i Ante podučiti ponašanju u prometu.

Započela je nova školska godina, a nastavu ove godine pohađa preko 38.000 prvašića koji će po prvi put postati samostalni sudionici u prometu.

Zbog posebnih epidemioloških mjera, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorilo da će se edukacija o pravilnom ponašanju u prometu odvijati primarno putem modernih tehnologija. Svaki će prvašić, kroz preventivno-edukativni video ‘Poštujte naše znakove’, steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu, a virtualni policajci Mario i Ante upoznati će ih sa značenjem prometnim znakovima i prometnim pravilima.


U zonama oko škola i dalje će za sigurnost prvašića brinuti naši stvarni prometni policajci, a virtualni mogu doprinijeti usvajanju pravilnog ponašanja u prometu te potaknuti odgovornost i samostalnost naših najmlađih sudionika u prometu.

Dragi roditelji! Djeca i mladi uče od starijih, oponašaju vas u svemu, pa tako i u prometu. Budite im primjer i najbolji uzor u odgovornom ponašanju u prometu. Dragi vozači! Poštujte prometne propise. Posebno oprezni budite u zonama osnovnih škola i na pravcima kretanja naših školaraca.

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi