Ostalo

Predstavljamo novu web stranicu “Ljetnog festivala vina Ploče 2019”

Kao što smo već pisali, u Pločama će se 21. lipnja na terasi Doma kulture u Pločama održati prvi Summer Wine Fest Ploče 2019 / Ljetni festival vina Ploče 2019. Tom prilikom organizatori su predstavili svoju web stranicu sa svim informacijama o nadolazećem događaju.

https://www.winefestploce.com je adresa na kojij se možete informirati o izlagačima, programu, o pločanskoj vinskoj sceni..

Jer “možda u Pločama nema grand cru vinograda vrijednih svakodnevnih spominjanja u medijima, ali Ploče – to najbolje znaju sami Pločani, nisu samo Luka i usnule zgrade nikle u posljednjih 70 godina. Ploče su i Umčani i Vina i Kobiljača i Imotski i Komarna i Pelješac. Ili, što bi neki rekli, zabodite šestar u Ploče i povucite kružnicu na 20 kilometara, rijetko koje mjesto bi se moglo pohvaliti takvim okružjem krcatim vrhunskim vinima.


U tom kontekstu slobodno se može reći da Ploče drhte od tektonskih poremećaja koje izazivaju ovdašnji vinari čineći taj kraj trenutno, možda, najvibrantnijim vinarskim područjem u Hrvatskoj”

Vidimo se na velikom masterclassu u Pločama!