Grad i okolica

Predavanje i radionica Crvenog križa u pločanskoj osnovnoj školi

Crveni križ je najveća i najstarija svjetska humanitarna organizacija, kojoj se djelovanje temelji na sedam osnovnih načela: humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dragovoljnost, jedinstvenost, univerzalnost. Svjetski dan Crvenog križa (8. svibnja) ove godine se obilježava pod motom „Sve što radimo, radimo od srca“, a ujedno se tijekom ovog tjedna obilježava i Tjedan Crvenog križa.

Vrijedne djelatnice Crvenog križa Ploče, kojima se ovim putem zahvaljujemo, odazvale su se na poziv učiteljice geografije Monike Bušurelo i učiteljice informatike Done Prović te su posjetile našu školu i održale predavanje i radionicu u sklopu projekta „Edukacijom do samosvjesnog pojedinca“.

Prezentaciju o povijesti i brojnim aktivnostima Crvenog križa, a potom i radionicu u kojoj se moglo naučiti kako pomoći unesrećenom do dolaska hitne medicinske službe, održale su učenicima 7. razreda, koji su sudjelovali u demonstraciji te su pokazali velik interes za radionicu.


Tekst i fotografije: Osnovna škola “Vladimir Nazor” – Ploče

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi