Ostalo

PR menadžer prezanimljivog stila: ‘Instagram je uništio originalnost, ne čudi da svi hodaju gradom isti’

Mate Rončević, PR menadžer iz agencije PRiredba ima jedan od onih modnih stilova koje nikako ne možete opisati s riječima monotono ili klasično. Ne možete ga ne primijetiti, a i sam kaže kako nije siguran ima li njegov stil ime, već je više prepoznatljiv i svojstven njemu.

– Odijevam se po osjećaju, ne inspiriram se, ne crpim inspiraciju ni od koga. Točnije, ne planiram nikad što ću odjenuti, otvorim ormar i to složim u minuti. Ne opterećujem se time puno, jedini kriterij mi je da se meni sviđa. Ne volim Instagram modu jer, po meni, on nudi gotova i tuđa rješenja. Stil je odraz nečijeg karaktera tako da me nečiji stil ne može inspirirati. Svačiji stil može doći iz njegove ideje i glave. Instagram je dosta uništio originalnost i autentičnost, stoga ne čudi da svi hodaju gradom isti – govori Mate za Divu i dodaje kako misli da se s ljubavi prema modi jednostavno rodiš.


On je voli oduvijek i cijeli se život odijeva malo drugačije od drugih. Ne zna drugačije, kaže, već jedino zna biti svoj i ono što je.

Kad je u pitanju šoping, posljednjih godina najviše kupuje u second hand i vintage dućanima.

– Strastveno volim tu modu koja je danas gotovo postala i način razmišljanja i življenja. Imam i neke super druge dućane poput Hrvatskog vojnika – trgovina specijalizirana za profesionalnu vojsku gdje gotovo nabavljam sve svoje kape. Jednu genijalnu žutu kabanicu sam kupio u dućanu specijaliziranim za ribolov, uglavnom rekao bih da kupujem tamo gdje mi se nešto svidi. Najdraži brend mi je Sheriff & Cherry, njihove naočale nosim već 10 godina, a ako bih sebe treba opisati nekom odjećom – to bi bila njihova – udobna, šarena i slobodna – govori Mate i kao trenutno omiljene komade u ormaru navodi upravo one sa Sheriff & Cherry potpisom. To su komplet bermuda i jakne od frotira, kao i šilterica Lunilou, domaćeg brenda iza kojeg stoji Izabel Kovačić i sestra Ivana Andrijanić.

Na pitanje postoji li nešto što nikad ne bi nosio, Mate nam kaže:

– Ne, mislim da svaku stvar mogu uklopiti u svoj stil. Naravno, ako mi se sviđa. Tako, npr., ovo ljeto planiram kupiti i nositi Crocs.

Što se tiče domaće modne scene i najbolje odjevenih, PR menadžer kaže kako su za njega to oni koji imaju prepoznatljiv stil:

– Dapače, čak i onaj stil koji je različit od mojeg, ali je konstantan, autentičan i uvijek dosljedan. To su glumac Miran Kurspahić, zatim Đurđa Tedeschi, Leonarda Boban i Ana Petričić Gojanović.

Tekst: diva.vecernji.hr

foto: Mate Rončević/instagram