Grad i okolica

Poznati dobitnici nagrada Grada Ploča

Gradski vijećnici u Pločama, njih 13-ero prisutnih (od 15) na 17. sjednici Vijeća (SDP, HDZ, Pločanska stranka, MOST i HSS) jednoglasno su izabrali ovogodišnje dobitnike nagrada Grada Ploča.


Skupna nagrada pripada Rukometnom klubu „Dalmatinka“ iz Ploča za ostvarene iznimne rezultate na području športa i promicanja Grada Ploča. Predlagatelj je Ivan Žderić.

Osobne nagrade biti će uručene Mirku Vlahoviću – Jablanu za plemenitu i humanu aktivnost darivanja krvi 136 puta i svoju nesebičnu brigu u spašavanju ljudskih života (predlagatelj Crveni križ Ploče) i Mišku Eraku za izniman doprinos promociji i očuvanju kulturne baštine ovoga kraja (predlagatelj portal Klik.Ploce).

Zanimljivo, prošle godine bilo je šestero kandidata za nagradu za životno djelo, a ove godine nije pristigla niti jedna kandidatura.

Također, većinom glasova (10 za, 3 suzdržana) Jurica Karamatić ponovno je, nakon isteka dosadašnjeg mandata, izabran za ravnatelja Narodne knjižnice Ploče.

Tekst i foto: Ante Šunjić/Dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi