Ostalo

Poziv na izbore Udruženja obrtnika Ploča

Na temelju članka 24. i 109. Statuta Hrvatske obrtničke komore (“Narodne novine”, broj 106/2014), Skupština Udruženja obrtnika Ploča na sjednici održanoj 19.12. 2014. godine donijela je Odluku o raspisivanju izbora za tijela Udruženja u mandatnom razdoblju 2014 do 2018.

Izbori će se održati u Pučkom otvorenom sveučilištu u petak 30.01.2015. sa početkom u 18 sati. Mole se svi obrtnici sa područja našeg grada da dođu na izbore.

Način izbora:
Prvo Zbor obrtnika iz svojih redova izabire predsjednika koji nastavlja voditi sjednicu.
Nakon toga, se izaberu novi članovi Skupštine čijim izborom se konstituira nova Skupština te na taj način prestaje mandat staroj Skupštini. Skupština je najviše tijelo Udruženja, a sačinjavaju je 15 članova udruženja. Kod biranja članova Skupštine treba voditi računa o ravnomjernoj zastupljenosti svih obrta i teritorijalne zastupljenosti. Mandat člana Skupštine traje četiri godine. Iz redova Skupštine se imenuje 6 članova Upravnog odbora. Na kraju se biraju tri člana Nadzornog odbora (ne smiju biti članovi Upravnog odbora) i dva predstavnika u Skupštinu Obrtničke komore Dubrovačko neretvanske županije.


Treba naglasiti kako obrtnici koji nisu podmirili komorski doprinos ne mogu biti birani u tijela Udruženja.

Nadamo se kako će biti izabrani ljudi koji će savjesno obavljati dužnosti i koji će imati vremena i volje da se bore za boljitak obrtništva u gradu i županiji.