Ostalo

Povećane ljetne aktivnosti ERK Periska Ploče

Kao i svake godine, ljeto je razdoblje povecane aktivnosti ekološko – roniteljskog kluba ”Periska“ Ploče. Naglasak aktivnosti članova „Periske“ u tom periodu je sudjelovanje u eko-akcijama prijateljskih udruga i u samostalnoj organizaciji istih na području Grada Ploča te sudjelovanje na sportskim manifestacijama, ponajviše na u natjecanjima u podvodnom ribolovu.

Ove godine članovi kluba su učestvovali u eko akcijama: Dubrovnik, Split, Neum, Ploče, Buna, Vukovar i Ljubuški. Kroz naredni period, planirano je organiziranje samostalne ekološke akcije na području Grada Ploča, akcija vađenja kamenih elemenata rive u Pločama iz podmorja u suradnji s Gradom Ploče, sudjelovanje u ekološkoj akciji čišćenja donjeg toka Neretve i samog ušća u suradnji sa Crvenim križem Ploče te eko akcija sa ronilačkim klubom LEUT Mostar na području Blaca.

Od značajnijih događaja što se tiče sportskog dijela, ove godine se 20. svibnja u suradnji sa KŠR Submanija Zagreb održao 3. Memorijalni kup Ante Simonelli na poluotoku Pelješcu, na kojem je nastupilo preko 45 natjecatelja gdje su naši članovi Mate Barešić i Gabriela Milićević osvojili 3. i 4. mjesto.
Na Međužupanijskom prvenstvu južnog Jadrana održanom 10.lipnja u Starom Gradu (Hvar) naši članovi Mate Barešić i Tomislav Milićević su osvojili ekipno 1. mjesto a Mate Barešić je u jakoj konkurenciji osvojio 1 mjesto pojedinačno.


To je treći put da Mate Barešić pojedinačno osvaja prvenstvo južnog Jadrana, a ujedno i treći put da članovi Periske osvajaju ekipni naslov prvaka južnog Jadrana.
Na 26. Državnom pojedinačnom prvenstvu održanom u Zadarskom akvatoriju Mate Barešić je osvojio odlično 3 mjesto.

Ovim putem najavljujemo Državno ekipno prvenstvo u organizaciji ERK ”Periska” Ploče koje će se održati u Pločama 07.10. uz sudjelovanje preko 30 vrhunskih podvodnih ribolovaca.

O tome detaljnije uskoro.

ERK Periska Ploče