Ostalo

POU Ploče poziva na osposobljavanje za sobara/ice

Prijavljeni na Zavod za zapošljavanje, a dugotrajno su nezaposleni (preko 6 mjeseci na Zavodu) ostvaruju pravo na besplatno osposobljavanje. Za sve ostale zainteresirane UVJETI ZA UPIS u tekstu! PROGRAM SE UPISUJE U E-RADNU KNJIŽICU!

Pučko otvoreno učilište Ploče u suradnji sa Učilištem Virtus vrši upise u program osposobljavanja na poslove sobara/ice.

Prijavljeni na Zavod za zapošljavanje, a dugotrajno su nezaposleni (preko 6 mjeseci na Zavodu) ostvaruju pravo na besplatno osposobljavanje. Prije osposobljavanja javiti se na Zavod za zapošljavanje, ispostava Ploče, najkasnije do 17. lipnja 2016. godine.


Ukoliko broj zainteresiranih bude veći od planiranih 10 polaznika, povjerenstvo će odlučiti tko ide na usavršavanje.

Za prijavljene na Zavodu novčana pomoć iznosi 1248 KN za mjesec dana, a stvarna isplata je prema broju dana sudjelovanja u teorijskoj i praktičnoj nastavi (oko 53 KN/dan). Naknada za putne troškove se obračunava na isti način – prema prisutnosti na nastavi, tj. praksi.

Sve troškove – obrazovanje, putni troškovi za dolazak na obrazovanje i troškove liječničkih pregleda – snosi Zavod

Uvjeti za osposobljavanje: navršenih 18. godina, završena minimalno osnovna škola te liječničko uvjerenje i sanitarna knjižica.

Program osposobljavanja traje 160 sati. Osposobljavanje se provodi u trajanju od 55 sati teoretske nastave i 105 sati praktične nastave.

Za sve ostale zainteresirane UVJETI ZA UPIS su sljedeći:

  • završena osnovna škola,
  • starosna dob 15 godina,
  • psihofizički zahtjevi: zdravstveno uvjerenje o tjelesnoj i psihičkoj sposobnosti za obavljanje poslova za obavljanje poslova sobara/ice

Polaznici programa osposobljavanja za poslove sobara/ice steći će sljedeća znanja i vještine:

  • upoznavanje s radnim zadacima sobarice
  • osposobljavanje za održavanje čistoće u smještajnom odjelu hotela
  • osposobljavanje za održavanje čistoće ostalih hotelskih prostorija
  • upoznavanje s radnim zadacima recepcije, ekonomata, ugostiteljskog odjela, skladišta i drugih odjela koji su vezani za izvršavanje usluga domaćinstva
  • upoznavanje s evidencijom iz domene hotelskog domaćinstva
  • navikavanje na službene komunikacije
  • stjecanje radnih i drugih pozitivnih navika, koji su vrlo značajne za rad u hotelu

Po uspješnom završetku osposobljavanja polaznik će dobiti uvjerenje o osposobljavanju za poslove sobara/ice koje se upisuje u radnu knjižicu.

Cijena osposobljavanja: 1.500,00 kn.
Dodatne informacije na 091/766 64 64